Barangolás Szegeden, a napfény városában

Szegedet a napfény városának is hívják, hiszen a napsütéses órák száma itt a legnagyobb hazánkban. Akár családosan, akár barátokkal, akár iskolai csoportnak szervezünk kirándulást, Szeged mindenképpen rengeteg látnivalót és programot kínál az odalátogatóknak. Lássuk, milyen helyekre érdemes ellátogatni, ha Szegedre tervezünk utazást.

Szegedi Dóm
A város egyik legismertebb épületének másik elnevezése a Fogadalmi templom. Ezt a nevet azután kapta, hogy az 1879. évi nagy árvíz rendkívül nagy kárt tett benne, és a város vezetői fogadalmat tettek, hogy egy hatalmas templomot építenek a régi helyére. A Szegedi Dómban található az ország második legnagyobb harangja, valamint Európa egyik legnagyobb orgonája.

Dóm tér
A Dóm tér hangulatos, vörös téglás árkádjai alatt Szeged hírességeit ábrázoló szobrok és domborművek előtt sétálhatunk végig. Ezen a téren található a Püspöki Palota, valamint egy különleges zenélő óra is, továbbá itt kerül minden évben megrendezésre a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum
A múzeumban a Pick szalámi és a szegedi paprika gyártásának története látható. A látogatók végigkísérhetik a gyár történetét a kezdetektől napjainkig, szalámikóstolót és szegedi paprika termékmintát kapnak ajándékba.

Fűvészkert
A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje több ezer cserjének, fának, kaktusznak, orchideának és pálmafélének ad otthont. Ha július végefelé érkezünk az arborétumba, akkor megcsodálhatjuk az indiai lótusz virágzását, mely egyedülálló látványnak számít Közép-Európában.

Szegedi Vadaspark
A Szegedi Vadaspark az ország egyik legfiatalabb állatkertje elsősorban ritka és veszélyeztetett fajok tartására szakosodott. Az állatkert másik különlegessége a tölgyerdő, mely a legnagyobb nyári hőségben is kellemes időtöltést biztosít.

Sóhajok Hídja
A velencei híd mintájára, illetve Ferenc József és kíséretének tiszteletére és kényelmére készült 1883-ban. Annak érdekében, hogy ne az utcán át kerülve kelljen közlekedniük a két épület között, átjárót építettek az emeleti folyosók közé.

Ha megéheznénk a sűrű program közben, számos étterem közül válogathatunk a belvárosban. Akár valami hagyományos, magyaros vagy esetleg mediterrán fogásra fáj a fogunk, a Tündérkonyha önkiszolgáló gyorsétteremben minden korosztály gyorsan és pénztárcabarát árakon tud ízletes ételeket enni. Kiránduló csoportoknak tehát kifejezetten praktikus és kényelmes megoldást kínál a Szeged szívében található étterem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.