Sima fénykép helyett akasszunk a falra vászonképet!

Miben több egy vászonkép, mint egy sima papírkép? A papírkép önmagában aligha lehet a lakás dísze, ajándéknak sem megfelelő, legfeljebb albumba gyűjtve. Ráadásul egy kinyomtatott fénykép minősége lehet kérdéses, hiszen azzal nem foglalkoznak annyit, mint egy vászonra nyomtatott, vagyis igazán reprezentatívnak szánt képpel.
Ez a negatív felsorolás megadja a választ az első kérdésre, de fejtsük ki hosszabban is.

A papírra nyomott kép azért nem igen lehet a lakás dísze, mert nem eléggé dekoratív. Ha igazán díszíteni szeretnénk a falat egy fényképről készült másolattal, akkor nem csak az a fontos, hogy az alapanyag jó legyen (tehát ne egy 2 megapixeles képet akarjunk toronyház méretűre nagyítani), hanem hogy a végeredmény is osztályon felüli minőséget mutasson. A vászonra nyomott kép akár festmény helyett is megállja a helyét, annál inkább, hiszen a hiperrealista festészet pontosan erről szól: a természet és a valóság minél tökéletesebb megragadásáról.
A vászon minősége természetesen mindig ugyanolyan: az ezzel foglalkozó cégek garantálják, hogy a kép a lehetőségekhez (az alapanyaghoz) képest tökéletes lesz. Ennél többet nem mernek ígérni, hiszen nem tudhatják előre, hogy milyen fényképet kapnak tőlünk. Annyit mindenképpen kijelenthetünk, hogy retusálással, a kért effektusok használatával a vászonra tett képet a lehetőségekhez és a kívánságokhoz képest tökéletes formába hozzák, hogy a szobánk tökéletes dísze lehessen.

Egyedi vászonképek készítéséért keressük fel a Vászonképszalont!

A fotó vászonra tétele nem túlságosan bonyolult eljárás, de nem is a technikai részletekben lakozik az ördög, hanem az előkészítésben. A vászonkép készítése azért igényel speciális körültekintést, mert nem mutat minden a legjobban. Ki kell választani a képet, de olyat, ami szép lesz 2×1 méteres méretben is a falon. Ebben a szakaszban nagyon fontos kikérni a szakemberek véleményét, akik a vászonképet készítik. Ha az előnézet nem felel meg az ízlésünknek, ne rejtsük véka alá a véleményünket, hiszen úgy nem lesz tökéletes a végeredmény.
A vászonfotó elkészítésénél nagyon körültekintően kell eljárni, mert egy festményhez hasonlóan ez a vászonfotó is az örökkévalóságnak készül, ráadásul komoly értéket képvisel. Egy papírképpel szemben valószínűleg soha nem fogják kidobni, hiszen a lakás dísze, amely egyedi élményt örökít meg, vagyis többszörösen is értékes.