Miért annyira népszerű az Opel Astra?

Az Opel gépjárművek idehaza méltán népszerűek. Az Opel Astra az egyik legkedveltebb magánszemély és cégek által vásárolt autómodell. Ezek közül is a legsikeresebb, mely a modell élettartamával egészen kiváló eredményeket ért el idehaza és világszerte, az az Opel Astra G jelzéssel ellátott modell.

A modell 1998-ban debütált és egészen 2010-ig gyártották kisebb-nagyobb módosításokkal, de szinte változatlanul. Ez sokat elmond mind a márka, mind a modell népszerűségéről. A kasztnit tekintve számos variánssal találkozhatunk, úgy mint: háromajtós, ötajtós ferdehátú modellek, szedán forma, kombi kialakítás, kabrió és coupé forma. Mindenki megtalálta magának ebben a 12 évben a megfelelő formát, ha új autóra vágyott. Természetesen a bőséges karosszéria variánsok mellé a motorválaszték is rendkívül szerteágazó, ám a legnépszerűbb az 1.4-es 90 lóerős benzines erőforrás. A legkisebb erőforrás az 1.2-es 65 lóerős benzines szívómotor, a legerősebb pedig 2.0-s 192 lóerős turbóbenzines motor. Az ezerkettes gyenge, de cserébe nem iszákos, a legnépszerűbb ezernégyes pedig takarékos és a kasztnihoz mérten lendületesen is lehet vele közlekedni.

Opel-Astra

A motor és a fogyasztás mellett a hazai útviszonyokat tekintve a futómű strapabírása egy rendkívül fontos szempont. A magyarországi kátyús, rossz minőségű utakra olyan futóműre van szükség, mely az ilyen zord körülményekben is állja a sarat. Az Opel Astra G-ről elmondható, hogy igencsak jól sikerült konstrukció. Hosszú, sok-sok futott km alatt csak valóban kopó alkatrészeket kell cserélni, ilyen például az első felfüggesztés felső részén csücsülő toronyszilent. Ez szerencsére nem egy sok 10.000-res alkatrész. Bár párban illik cserélni, de darabja a gyári minőségű alkatrésznek is csak 5-8000 forint környékén van. Amennyiben a gyári, ajánlott kerék és gumiabroncs méretet követjük, úgy a leggyakoribb 195/60/R15-ös méret mellett a téli-nyári gumi és kerékcserék alkalmával sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk. Elmondható tehát, hogy az Opel Astra G megbízhatóságával, tartósságával és olcsó fenntartásával is méltán és bátran ajánlható az autóvezetők számára.