Fordítsunk hátat a nagyváros zajának! Irány az Őrség!

Az Őrség látnivalókban és természeti kincsekben gazdag táj, mely káprázatos élményben részesíti az ide látogatókat. A nagy történelmi múlttal büszkélkedő vidék máig megőrizte őseink nyomait. Nevét a honfoglaló magyarok korában élt, e területet védő őrállók után kapta.

A kiváló őrségi szálláshelyet biztosító Tornácos Vendégfogadó Felsőszenterzsébeten található, a szlovén határ közelében. A páratlanul szép környezetben megbúvó község mindösszesen 15 lelket számlál, ezzel Zala megye és az egész Dunántúl egyik legkisebb településeként tartják számon. Itt található az Őrségi Nemzeti Park, amelynek erdeje kiváló kirándulási lehetőségeket nyújt a természet szerelmeseinek.

Az említett fogadó vendégeinek kényelmét és teljes kikapcsolódását egy százéves, korszerűen átalakított gyönyörű ház biztosítja, amely egykoron őrvidéki gazdasági épület volt. A felújítást követően három, jellegében egymástól eltérő, külön bejárattal és fürdőszobával rendelkező szálláshely került kialakításra, mely összesen 11 vendég elszállásolását teszi lehetővé. A szálláshelyen igényes házias vendéglátás várja a környékre látogatókat, a bőséges reggeliket egészséges és friss, saját, illetve helyi készítésű termékekből állítják össze. Az épület körül lévő tágas kertben gyümölcs- és diófák árnyai alatt bográcsban vagy akár grillen is süthetünk, főzhetünk. A gyermekek szórakozásának lehetőségeit a kertben található kis játszótér biztosítja. Ez a csendes és nyugalmas őrségi szálláshely tehát tökéletes pihenést biztosít mindazoknak, akik távol a városok zajától, a természethez közel szeretnék kipihenni a mindennapi fáradalmakat.

Tornácos Vendégfogadó

A térségben található számtalan látnivaló, túraútvonal, és programlehetőség. Az Őrség ezen szegletét akár kerékpárral is felfedezhetjük, a vendégházból indulva izgalmas és változatos kerékpártúrák szervezhetőek. A horgászat szerelmesei számára a szállástól könnyen megközelíthető tavak nyújthatnak felhőtlen kikapcsolódást. A határ közelsége lehetővé teszi, hogy átlátogassunk Szlovéniába is.
Ha tehát tartalmas, mégis nyugodt környezetben szeretnék eltölteni szabadidőnket, nem is találhatnánk jobb helyszínt az Őrségnél! Hátat fordítva a városok zajos forgatagának itt közel a természethez, családias hangulatban nyaralhatunk.