Az online energia audit előnyei

A mai digitális világban akár már otthonunkból, számítógépünk segítségével megadható minden olyan információ, mely ahhoz szükséges, hogy egy alapos energetikai elemzést végezzenek házunkon, lakásunkon. Korábban az ilyen jellegű felmérések hosszas személyes egyeztetést igényeltek. Bármennyire is fontos egy ilyen jellegű beruházás otthonunk életében, bármennyire fontos és megalapozott döntés előzi ezt meg, mégiscsak kellemetlenséggel jár munkahelyünkről elkérni magunkat, esetleg szabadságot kivenni.

Az alapos és mindenre kiterjedő egyeztetés és információ átadás igencsak fontos, hiszen ez adja az alapját otthonunk energetikai hatékonyságát fejleszteni célzó tervezésnek. Nem szabad tehát sem elhanyagolni, sem elodázni egy-egy fontos kérdést, hogy majd megadjuk a választ, majd utánanézünk, majd megszámoljuk, stb. Ebben nagy segítség az otthon is elvégezhető online energia audit. Nem szükséges szabadságot kivenni az alkalom miatt, s a kitöltésre fordított idő sem ellenségünk. Amikor idő jut rá a családban az esti vacsora után, bármikor megtehetjük, s nyugodt körülmények között készülhetünk a válaszokkal.

energia-laptop

Nem csak hogy kényelmesebb, de hatékonyabb is lehet az otthon is elvégezhető online energetikai felmérés. Hogy miért? Számos olyan kérdés merül fel az energetikai audit során, melyre nem feltétlenül tudjuk azonnal és fejből a választ. Például ilyen kérdés lehet, hogy hány db és milyen típusú elektromos fogyasztó van, ezek milyen gyakorisággal működnek, egyszerre milyen gyakorisággal működnek … stb. Fontos ismerni az ingatlan műszaki alaprajzát. Az online elérhető felület mögött álló kifinomult informatikai program látványos grafikonokkal, kimutatásokkal szemlélteti az ingatlan fűtési és hűtési igényét. Az online adatkitöltést követően egy számítógépes elemzés következik, azonban gyakran a felület mögött álló műszaki mérnököktől is várható egy-egy kiegészítő kérdés, mely a kiértékelt eredményeket tovább finomítja.
Az így kapott eredmény világosan rámutat otthonunk gyenge pontjára, melynek segítségével a következő lépéseket, fejlesztéseket már ennek tudatában vihetjük véghez.