A hajhosszabbítás különböző technikái

A hajhosszabbítás sokaknál egy rosszul sikerült hajvágást követő művelet, míg mások tudatosan választják ezt a rövid idő alatt látványos szépészeti beavatkozást. Gondoljunk csak a színésznőkre, akik egyik szerepükben még vadóc, fiús kinézetű amazont-, míg más előadáson akár egy hosszú szőke hajú törékeny menyecskét visznek színre. Ilyen esetekben szükség van a csodára, amit napjainkban már nem csak a parókák segítségével lehet kivitelezni.

A hajhosszabbítás azoknak is újdonság lehet, akiknek elég hosszú a hajuk, hiszen a póthajat akár dúsításra is használhatjuk.

hajhosszabbitas

A hajhosszabbításnak alapvetően több típusa létezik. Az egyes típusok a póthaj és az eredeti haj összeillesztésének technikájában különböznek egymástól.

Hajfelvarrás esetén például a saját hajat befonják, majd a fonatokhoz hozzá varrják a póthajat. Ez talán a kevésbé tartós és népszerű technikák egyike, hiszen gondoljunk csak bele, mi történik egy alaposabb hajmosást követően ezekkel a fonatokkal? Elkezdenek szöszösödni, szétfoszlani, míg végül a fonat elengedi a hozzá rögzített póthajat.

A mikrogyűrűs módszer már nagyobb népszerűségnek örvend, bár természetes hatás ezzel sem igazán érhető el. Ennek a technikának az alkalmazása során apró gyűrűk segítségével rögzítik a póthajat a saját hajra, vékony tincsenként. Hátránya, hogy rendkívül kényelmetlen viselet, különösen alváskor, mert a gyűrűk nagyon megnyomják a viselője fejét. Ezen kívül, ha nincs elég dús és sok haja az embernek, akkor bizony kilátszódnak a gyűrűk a frizurából.

A fentieknél lényegesen igényesebb látványt nyújt a keratinos hőillesztéses hajhosszabbítás, amely során a vékony tincsekre gyakorlatilag ráragasztják az ugyanolyan vastagságú póthajat. A ragasztóanyag a keratin, amely egy hőre olvadó, majd megszilárduló anyag.
Ennek a technikának a hideg párja a hidegillesztéses hajhosszabbítás. Ennek során szintén ragasztják a hajat, azonban a ragasztóanyag egy kétoldalú ragasztócsík, melynek egyik oldalára van rögzítve a saját-, a másik oldalára a póthaj. A végeredmény az előbbihez hasonló, de mindenképp kíméletesebbnek mondható, hiszen nem tesszük ki a hajunkat a forró sütővasnak, ami rendkívüli módon roncsolja a haj szerkezetét.

Ha a technika megválasztásának dilemmáján túljutott a páciens, a következő eldöntendő kérdés a témakörben, hogy milyen típusú hajat érdemes vásárolni ilyen célra? Létezik ugyanis európai, ázsiai és indiai eredetű is. Ezt célszerű mindenkinek egyenként megvizsgálnia, kitapasztalnia, hogy saját hajának típusához, szerkezetéhez melyik passzol a leginkább.
Ami a legfontosabb, bárki bármelyik technika mellett teszi le a voksát, hogy póthaj viselésekor érdemes nagyobb gondot fordítani hajunkra. Boltokban már kapható erre a célra kialakított hajkefe, és speciális hajápolószerek is léteznek póthajra valamint roncsolt hajra.