Férfias hiányszakmák nőknek

Egy jó szakmával az ember bárhol talál munkát. Itt a jó alatt nem feltétlenül a divatosnak számító állásokat kell érteni (pl.: programozó, rendezvényszervező, manikűrös), hanem olyanokat, melyekre valóban nagy igény van országunkban. Mivel a szakmunkásképzésben résztvevők száma egyre csökken, kevesebb tehetséges szakmunkás van, mint eddig bármikor.
A legtöbb nagyvárosban nincs egy rendes villanyszerelő, kőműves, lakatos, vagy hegesztő. Az aktuális kormány hol előtérbe, hol pedig háttérbe szorítja ezen tény súlyosságát. A legutóbb olyanról olvashattunk, hogy nőkkel szeretnék ezeket a hiányszakmákat feltölteni, ezért különféle rendezvényeken próbálták minél vonzóbbnak feltüntetni ezen szakmákat. Talán ennek, talán másnak köszönhetően, de valóban egyre többet hallani arról, hogy egyes kétkezi fizikai munkát nők végeznek el.
A klasszikus női szerep ugyan már ma sem mondható általánosnak, hiszen a gyereknevelés, főzés, és mosás mellett a legtöbb nő eljár dolgozni. Azonban olyat, hogy például katona, sportbíró, építőmérnök, programozó, bróker, vagy kamionsofőr legyen valakinek az édesanyja, valljuk be, ritkán hallunk, pedig akadnak.

hianyszakmak A hegesztő szakmában van például az egyik legnagyobb hiány Magyarországon. Így, azok a nők, akik biztos állást szeretnének, végezzenek el egy hegesztő tanfolyamot! Egy jó hegesztőgép segítségével, na meg a megfelelő tudással a hátuk mögött, nem kell többet aggódniuk a megélhetés miatt! Sőt! Sokan vannak, akik meglátják a hegesztésben rejlő művészetet, amivel további, egyéni sikereket is elérhetnek.
De, hasonló a helyzet a villany-, és vízszerelők körében is. Bár ezek kevésbé kreatívak, azonban hasonlóan hasznos foglalkozások, hiszen vízre és áramra valószínűleg egész hosszú ideig szüksége lesz még minden embernek.

A kérdés már csak az, hogy az átlag ember kinek a szolgáltatásait veszi szívesebben igénybe, egy férfiét vagy egy nőét? És a beosztottak mennyire hajlandóak engedelmeskedni egy női főnöknek? Az előítéletek valószínűleg ezeket a szakmákat választott nőket (egyelőre) végigkísérik pályájukon, de lehet, hogy éppen ez motiválja és teszi őket jobbá, erősebbé férfi társaiknál!