Tető hőszigetelés habbal

Az épületek hőveszteségének igen jelentős része a tetőszerkezeten keresztül valósul meg. Egyes becslések és egyes tető építmények esetén ez a veszteség akár 40-50% is lehet. Bármennyire olcsón jutunk a fűtőanyaghoz, ez figyelemre méltó adat. Kiváltképp, ha a téli fűtési szezonban csak drága tüzelő vagy fűtőanyaggal tudjuk megoldani otthonunk melegen tartását.

Mit lehet ilyenkor tenni? A szigetelés tűnik kézenfekvő megoldásnak. Ekkor jön a további kérdés, hogy vajon mennyire lehet bonyolult és költséges egy utólagos hőszigetelés? Meg kell-e bontani hozzá a tetőszerkezetet, mennyi ideig tart, mennyire lesz tartós az eredmény … stb. Ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban az a tapasztalat, hogy a válaszokat mindig az egyedi igény felmerülésekor lehet a legpontosabban megadni. Azaz kérjük szakember véleményét egy előzetes szemrevételezés után.

A legjobb megoldásnak a poliuretán habbal való hőszigetelés lehet, mellyel nem csak a hőérzetünknek kedvezhetünk, de a fűtés számla végösszege is jelentősen csökkenthető.
A hőszigetelés mellett egy további nagyon fontos jellemzője a poliuretán habbal való szigetelésnek a nedvesség szigetelése (megfelelő, célzott plusz kezeléssel). Ki ne találkozott volna már beázó tetővel, melynek eredmény, hogy a nyáron frissen festett és felújított lakásba az esős őszi évszak beköszöntével beázik a tető felől a mennyezet? Sajnos létező és élő probléma sok vidéki családi ház esetében. Egy ilyen kellemetlen helyzet aztán további kiadásokra készteti az ingatlan tulajdonosát.
A poliuretán hab kiváló hőszigetelő tulajdonságú, légzáró és víztaszító, azonban páraáteresztő tulajdonságú. Éppen ezért amikor habbal történő hőszigetelésre adjunk a fejünket, kifejezetten kérjük meg a szakembert, hogy tervezzen egy párazáró réteget is a felület kezelése közben. Ekkor biztosan nem érhet minket meglepetés az esős évszakokban.

A hőszigetelő hab nem csak családi házak, falak, hanem ipari létesítmények, csarnokok utólagos, vagy építés szerinti szigetelésére is tökéletesen alkalmas megoldás. Ez a szigetelő megoldás nem terheli meg különösebben a tetőszerkezetet, hiszen felépítéséből és jellegéből adódóan nagyon alacsony fajsúllyal bír: egy négyzetméteren a habszigetelés tömege alig egy kilogramm.