Az online energia audit előnyei

A mai digitális világban akár már otthonunkból, számítógépünk segítségével megadható minden olyan információ, mely ahhoz szükséges, hogy egy alapos energetikai elemzést végezzenek házunkon, lakásunkon. Korábban az ilyen jellegű felmérések hosszas személyes egyeztetést igényeltek. Bármennyire is fontos egy ilyen jellegű beruházás otthonunk életében, bármennyire fontos és megalapozott döntés előzi ezt meg, mégiscsak kellemetlenséggel jár munkahelyünkről elkérni magunkat, esetleg szabadságot kivenni.

Az alapos és mindenre kiterjedő egyeztetés és információ átadás igencsak fontos, hiszen ez adja az alapját otthonunk energetikai hatékonyságát fejleszteni célzó tervezésnek. Nem szabad tehát sem elhanyagolni, sem elodázni egy-egy fontos kérdést, hogy majd megadjuk a választ, majd utánanézünk, majd megszámoljuk, stb. Ebben nagy segítség az otthon is elvégezhető online energia audit. Nem szükséges szabadságot kivenni az alkalom miatt, s a kitöltésre fordított idő sem ellenségünk. Amikor idő jut rá a családban az esti vacsora után, bármikor megtehetjük, s nyugodt körülmények között készülhetünk a válaszokkal.

energia-laptop

Nem csak hogy kényelmesebb, de hatékonyabb is lehet az otthon is elvégezhető online energetikai felmérés. Hogy miért? Számos olyan kérdés merül fel az energetikai audit során, melyre nem feltétlenül tudjuk azonnal és fejből a választ. Például ilyen kérdés lehet, hogy hány db és milyen típusú elektromos fogyasztó van, ezek milyen gyakorisággal működnek, egyszerre milyen gyakorisággal működnek … stb. Fontos ismerni az ingatlan műszaki alaprajzát. Az online elérhető felület mögött álló kifinomult informatikai program látványos grafikonokkal, kimutatásokkal szemlélteti az ingatlan fűtési és hűtési igényét. Az online adatkitöltést követően egy számítógépes elemzés következik, azonban gyakran a felület mögött álló műszaki mérnököktől is várható egy-egy kiegészítő kérdés, mely a kiértékelt eredményeket tovább finomítja.
Az így kapott eredmény világosan rámutat otthonunk gyenge pontjára, melynek segítségével a következő lépéseket, fejlesztéseket már ennek tudatában vihetjük véghez.

Sima fénykép helyett akasszunk a falra vászonképet!

Miben több egy vászonkép, mint egy sima papírkép? A papírkép önmagában aligha lehet a lakás dísze, ajándéknak sem megfelelő, legfeljebb albumba gyűjtve. Ráadásul egy kinyomtatott fénykép minősége lehet kérdéses, hiszen azzal nem foglalkoznak annyit, mint egy vászonra nyomtatott, vagyis igazán reprezentatívnak szánt képpel.
Ez a negatív felsorolás megadja a választ az első kérdésre, de fejtsük ki hosszabban is.

A papírra nyomott kép azért nem igen lehet a lakás dísze, mert nem eléggé dekoratív. Ha igazán díszíteni szeretnénk a falat egy fényképről készült másolattal, akkor nem csak az a fontos, hogy az alapanyag jó legyen (tehát ne egy 2 megapixeles képet akarjunk toronyház méretűre nagyítani), hanem hogy a végeredmény is osztályon felüli minőséget mutasson. A vászonra nyomott kép akár festmény helyett is megállja a helyét, annál inkább, hiszen a hiperrealista festészet pontosan erről szól: a természet és a valóság minél tökéletesebb megragadásáról.
A vászon minősége természetesen mindig ugyanolyan: az ezzel foglalkozó cégek garantálják, hogy a kép a lehetőségekhez (az alapanyaghoz) képest tökéletes lesz. Ennél többet nem mernek ígérni, hiszen nem tudhatják előre, hogy milyen fényképet kapnak tőlünk. Annyit mindenképpen kijelenthetünk, hogy retusálással, a kért effektusok használatával a vászonra tett képet a lehetőségekhez és a kívánságokhoz képest tökéletes formába hozzák, hogy a szobánk tökéletes dísze lehessen.

Egyedi vászonképek készítéséért keressük fel a Vászonképszalont!

A fotó vászonra tétele nem túlságosan bonyolult eljárás, de nem is a technikai részletekben lakozik az ördög, hanem az előkészítésben. A vászonkép készítése azért igényel speciális körültekintést, mert nem mutat minden a legjobban. Ki kell választani a képet, de olyat, ami szép lesz 2×1 méteres méretben is a falon. Ebben a szakaszban nagyon fontos kikérni a szakemberek véleményét, akik a vászonképet készítik. Ha az előnézet nem felel meg az ízlésünknek, ne rejtsük véka alá a véleményünket, hiszen úgy nem lesz tökéletes a végeredmény.
A vászonfotó elkészítésénél nagyon körültekintően kell eljárni, mert egy festményhez hasonlóan ez a vászonfotó is az örökkévalóságnak készül, ráadásul komoly értéket képvisel. Egy papírképpel szemben valószínűleg soha nem fogják kidobni, hiszen a lakás dísze, amely egyedi élményt örökít meg, vagyis többszörösen is értékes.

Hogyan találjam meg a tökéletes otthoni papucsot?

Sokan flangálunk otthon papucsban. Kényelmesek, melegen tartják a lábat a hidegebb hónapokban, és segítenek relaxálni egy hosszú, átdolgozott nap végén. A tökéletes papucs kiválasztása egy elég összetett folyamat, mivel mindenkinek mások az igényei. Akár női, akár férfi papucs vásárlása előtt áll, a most következő szempontok alapján minden bizonnyal rátalál majd a megfelelő darabra.
Még nincs vége

Bababiztonsági tanácsok

Nem csak a mindennapi szokásainkat, de otthonunkat is felborítja, ha egy újszülött érkezik a családba. Az első évben még kisebb változtatásokkal, viszonylag könnyen átvészelhetjük a mindennapokat, azonban mikor mászni, majd járni kezd gyermekünk, elég csak egy percre nem rá figyelnünk és kész a baj. Még nincs vége

Minden, amit a redőnyökről tudni szeretne

Magyarországon a legnépszerűbb árnyékolástechnikai termék a redőny. Annak ellenére, hogy nem a legolcsóbb árnyékoló, népszerűsége mégis töretlen a rengeteg jó tulajdonságának köszönhetően. Kiválóan véd a nap sugarai ellen, fontos szerepük van a hőszigetelésben és növelik otthonunk biztonságosságát is. Még nincs vége