Bőrfiatalítás és bőrmegújítás megbízhatóan, egyszerűen, gyorsan

A gyógyászat sokrétű világában a hazai orvosi központok napjainkban már magas színvonalú esztétikai, szépészeti és általános egészségügyi szolgáltatásokat biztosítanak költséghatékony kínálatok keretében. Korunk előre haladtával – amelyet az intenzív napsütés vagy dohányzás csak tovább fokozhat – bőrünk sokat veszít rugalmasságából. Ez ráncok kialakulásához vezethet.

Az arcfiatalítás területén hazánkban is már kiváló magán-egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe, megfizethető áron. A szakrendelések hazai magán-egészségügyi intézményei komplex szolgáltatások keretében a legmodernebb eljárásokkal és a legújabb berendezések alkalmazásával várják a leggyakrabban bőrfiatalításra, a bőr megújítására vágyó pácienseket.
A fénytechnológiás orvos-esztétikai kezelések alatt egy olyan orvosi kezelés rejlik, amely tartósan és hatékonyan újítja meg a bőrt. A kezelésnek számos előnye van. Azon túlmenően, hogy a bőrfiatalításnak ez a modern technológiája nem károsítja a bőrt, kiválóan alkalmas a szem környéki és száj tájéki statikus ráncok kezelésére. A kezelések nagyjából fél órás időtartamot vesznek igénybe, ráadásul a bőrfiatalodás jelei már néhány alkalom után szemmel láthatók.

szépség

Akik életkoruk előrehaladásával feszesebb és fiatalabb bőrt szeretnének, azoknak a kívánt cél eléréséhez a fénnyel történő bőrfiatalítás ajánlott. Ehhez a szervezetünkre teljesen biztonságos orvosi villanó fényforrást és lézerfényt használják.
Amennyiben az arc műtét nélküli bőrfiatalítását szeretnénk elérni, a magán-egészségügyi szolgáltatásokat végző orvosi központok közül több ebben a vonatkozásban is ideális megoldást kínál. A botox injekcióval történő ránckezelés, a ráncfeltöltés mind-mind olyan eljárások, amelyek gyors, egyszerű, megbízható és főleg fájdalommentes megoldást kínálnak problémáinkra. Az orvosi derma rollerrel végzett indukciós terápiák, a hyaluronsavas kézfej fiatalítás olyan modern technológiai hátteret feltételező eljárások, amelyek a kor előrehaladásával járó bőrelváltozásokat hosszú távon kezelni tudják.

A fenti szolgáltatásokat nyújtó központok tapasztalt esztétikai szakemberei és plasztikai sebészei szakterületük megbízható képviselői. Konkrét egészségügyi problémánk felmerülése esetén az orvosi központok többsége előre egyeztetett időpontban, sorban állás nélkül várja konzultációra a pácienseket. A konzultációk során a szakemberek nemcsak felveszik részletes kortörténetünket, de a bőr állapotának megvizsgálásával a kezelés lehetséges módozatait is felvázolják. Minden esetben sor kerül a bőrfiatalítással járó esetleges mellékhatások átbeszélésére is, amelyek rendszerint átmeneti jellegűek, illetve csupán a bőr ideiglenes érzékenységével járó átmeneti állapotot jelenthetnek. Ezt követően kerülhet sor a komplex kezelési terv elkészítésére, majd azokra a konkrét kezelésekre, amelyek valóban bőrünk megfiatalításához és hosszú távú megújulásához vezetnek.

Őszi divat

Ha itt van az ősz – ami többek között azt is jelenti, hogy vége a nyárnak, s a természettel együtt magunk is levetjük nyári ruháinkat. Tesszük ezt nem csupán azért, hogy melegebb holmikat húzzunk, de azért is, mert az új évszakkal új trendek is érkeznek.

Ezek nem csak az öltözködésben, hanem a sminkben és a frizura-divatban is éreztetik hatásukat. A nyáron divatos tarkább színeket és bolondosabb formákat általában szolidabbra, sötétebbre, konszolidáltabbra cseréljük. Már idén tavasszal beharangozták a Charlie-fazon visszatértét, s bár egyelőre még csak a bemutatókon látjuk a klasszikus formát idéző, fejre lapuló, lépcsőzetesre vágott és kifelé szárított frizurákat, hamarosan az utcákra is kikerül ez a régi-új divat. Az ősz divatszínei – a nyári nap, a víz és a szél széppé teszik ugyan bőrünket, viszont erősen megviselik hajunkat. A kifakult haj újrafestésekor a vöröses árnyalatokat és a – majdnem sárgába hajló – szőkét ajánljuk. Figyeljünk oda arra, hogy mely színek harmonizálnak bőr- és szemszínünkkel! Hajmosás előtt néhány órával dörzsöljük be a hajas fejbőrt napraforgó vagy olívaolajjal, majd hajmosás után ásványvízzel vagy kamillafőzettel öblítsük át. A kamilla egyébként a szőke hajat még egy kicsit szőkít is.

Arcápolás

A rendszeres arctisztítás fontos része mindennapi higiéniánknak. Az elhanyagolt, mitesszeres vagy éppen kiszáradt bőr látványnak sem kellemes, azonban egészségünk megőrzésének szempontjából is fontos arcunk ápolása.

Az, hogy milyen módon és mivel ápoljuk az arcbőrünket nagy mértékben függ a bőrtípusunktól. Ennek alapján kell megválasztanunk a könnyű, nappali hidratálókrémeket, a tápláló éjszakai készítményeket, döntenünk a különböző pakolások és maszkok között, sőt ügyelnünk kell rá a smink előkészítésekor is.

Az arc tisztítására használhatunk arclemosó tejet vagy tonikot. Ezek segítségével alaposan és kíméletesen távolíthatjuk el a levegő szennyeződéseit, a bőrünk termelte természetes zsiradékot és az elhalt hámsejteket is. Különösen, száraz és érzékeny bőrűek számára ajánljuk a különféle kozmetikai olajakat. Ezeket a Natura, Fitotéka és Herbária boltjaiban vásárolhatják meg. Azoknak, akik sűrűn használnak sminket, általában szárazabb a bőrük. Ők használhatnak zsíros tisztítókrémet is, de ügyeljenek arra, hogy ezeket a krémeket minden esetben arcvízzel kell lemosni. Az arcot körkörös mozdulatokkal masszírozzuk és ne feledkezzünk meg a nyakról sem!

A radírozás az egyik legalaposabb, hatékony, de radikális tisztítási módszer, éppen ezért nem ajánljuk napi használatra, főként ha száraz és finom pórusú a bőrünk. A tág pórusú zsíros bőr jobban tűri a radírozást, élettelivé és simává válik tőle.

A négy alaptípus:

Száraz bőr: Jellegzetességei a száraz foltok az arcon, az arcmosás után feszülő bőr. Kezelésére a krémes hidratáló készítmények javasoltak. Sminkelés előtt zsírmentes hidratáló ajánlott, különben a bőr beszívhatja az alapozót.

Érzékeny bőr: feszes, érintésre érzékeny, egyes krémekre allergiás, a hideg víztől az arc foltos lesz. Az aloét, kamillát és azulint tartalmazó nyugtató hatású szerek jótékonyan hatnak erre a bőrtípusra.

Kombinált, azaz vegyes bőr: A homlok és az orr zsírosan fénylő (T zóna), de az orcák szárazak. A T vonalon gyakoriak a mitesszerek, pattanások. Ennél a típusnál fontos a PH-egyensúly helyreállítása és a pórusok tisztán tartása.

Zsíros bőr: Fénylő, pattanásos, mitesszeres arc, tág pórusok jellemzik. Használjunk mélyen tisztító agyag- és iszappakolásokat. Ezek eltávolítják a szennyeződéseket, a zsírt, összehúzzák a pórusokat és szabályozzák a faggyúmirigyek termelését. Sminkelés előtt mindig mossuk le a zsíros arcbőrt alkoholmentes tonikkal, így tovább szép marad a smink.