Fordítsunk hátat a nagyváros zajának! Irány az Őrség!

Az Őrség látnivalókban és természeti kincsekben gazdag táj, mely káprázatos élményben részesíti az ide látogatókat. A nagy történelmi múlttal büszkélkedő vidék máig megőrizte őseink nyomait. Nevét a honfoglaló magyarok korában élt, e területet védő őrállók után kapta.

A kiváló őrségi szálláshelyet biztosító Tornácos Vendégfogadó Felsőszenterzsébeten található, a szlovén határ közelében. A páratlanul szép környezetben megbúvó község mindösszesen 15 lelket számlál, ezzel Zala megye és az egész Dunántúl egyik legkisebb településeként tartják számon. Itt található az Őrségi Nemzeti Park, amelynek erdeje kiváló kirándulási lehetőségeket nyújt a természet szerelmeseinek.

Az említett fogadó vendégeinek kényelmét és teljes kikapcsolódását egy százéves, korszerűen átalakított gyönyörű ház biztosítja, amely egykoron őrvidéki gazdasági épület volt. A felújítást követően három, jellegében egymástól eltérő, külön bejárattal és fürdőszobával rendelkező szálláshely került kialakításra, mely összesen 11 vendég elszállásolását teszi lehetővé. A szálláshelyen igényes házias vendéglátás várja a környékre látogatókat, a bőséges reggeliket egészséges és friss, saját, illetve helyi készítésű termékekből állítják össze. Az épület körül lévő tágas kertben gyümölcs- és diófák árnyai alatt bográcsban vagy akár grillen is süthetünk, főzhetünk. A gyermekek szórakozásának lehetőségeit a kertben található kis játszótér biztosítja. Ez a csendes és nyugalmas őrségi szálláshely tehát tökéletes pihenést biztosít mindazoknak, akik távol a városok zajától, a természethez közel szeretnék kipihenni a mindennapi fáradalmakat.

Tornácos Vendégfogadó

A térségben található számtalan látnivaló, túraútvonal, és programlehetőség. Az Őrség ezen szegletét akár kerékpárral is felfedezhetjük, a vendégházból indulva izgalmas és változatos kerékpártúrák szervezhetőek. A horgászat szerelmesei számára a szállástól könnyen megközelíthető tavak nyújthatnak felhőtlen kikapcsolódást. A határ közelsége lehetővé teszi, hogy átlátogassunk Szlovéniába is.
Ha tehát tartalmas, mégis nyugodt környezetben szeretnék eltölteni szabadidőnket, nem is találhatnánk jobb helyszínt az Őrségnél! Hátat fordítva a városok zajos forgatagának itt közel a természethez, családias hangulatban nyaralhatunk.

Barangolás Szegeden, a napfény városában

Szegedet a napfény városának is hívják, hiszen a napsütéses órák száma itt a legnagyobb hazánkban. Akár családosan, akár barátokkal, akár iskolai csoportnak szervezünk kirándulást, Szeged mindenképpen rengeteg látnivalót és programot kínál az odalátogatóknak. Lássuk, milyen helyekre érdemes ellátogatni, ha Szegedre tervezünk utazást. Még nincs vége

Miért érdemes Hajdúszoboszlóra látogatni?

Ha Hajdúszoboszlóról hallunk, rögtön a strandolás jut eszünkbe, és ennél nem is kell több. Az Alföld egyik leghíresebb üdülőközpontjaként ismert város, nem hiába él mindenki emlékezetében úgy, mint fürdőparadicsom. Itt található hazánk egyik legnagyobb termálvizű fürdőhelye. Még nincs vége

Hang Son Doong, a barlangok királya

A vietnámi dzsungel közepén megbújó gigantikus barlang nevét (A Hegyi Folyó barlangja) a belsejében áthaladó folyóról kapta. A háborúban eredetileg óvóhelyként szolgáló Hang Son Doong barlangot 2009-ben fedezték fel újra, 2013 óta pedig látogatható. A turisták száma korlátozva van, az egy hetes túráért pedig 3000 dollárt kérnek fejenként.

A többi óriás barlang közül nem is hosszával (8,5 km), hanem inkább magasságával tűnik ki. A világon egyedülálló 80 méteresre nőtt cseppkő oszlopok tiszteletet parancsolóan nyújtózkodnak a néhol 200 méter magasságot is elérő barlangban. Hatalmas termeiben a folyó mentén kisebb-nagyobb tavak húzódnak, a tetején beszűrödő fénynek köszönhetően pedig sajátos barlang-dzsungel alakult ki. Az 50 méteres fák közt majmok, repülőkutyák és madarak is élnek. Ahol nem burjánzott el az őserdő, ott cseppkő gyöngyök és algamezők terülnek el. Akár egy Jules Verne regényben.

A lélegzetelállító képek láttán bizonyára sokak bakancslistájára felkerül a világ legnagyobb barlangja.
Még nincs vége

Olaszország autóval

Ha utazásunk célpontjául Olaszországot választottuk, akkor érdemes végiggondolni, hogy repülővel vagy autóval szeretnénk-e megtenni az odáig vezető utat. Ha repülőben gondolkodunk, az mindenképp gyorsabb és kényelmesebb, nem utolsó sorban olcsóbb is. Az egyetlen hátrány az utazási élmény csekélysége. Amíg autóval csodálatos tájakban gyönyörködhetünk, illetve meg is állhatunk ott, ahol nekünk tetszik, a repülőből jobbára csak felhőket látunk.
Ha az autós verziót választjuk, még a magas benzin árak ellenére is, akkor semmiképp ne hagyjuk ki az alábbi két nagyvárost!
Még nincs vége