Miért érdemes Hajdúszoboszlóra látogatni?

Ha Hajdúszoboszlóról hallunk, rögtön a strandolás jut eszünkbe, és ennél nem is kell több. Az Alföld egyik leghíresebb üdülőközpontjaként ismert város, nem hiába él mindenki emlékezetében úgy, mint fürdőparadicsom. Itt található hazánk egyik legnagyobb termálvizű fürdőhelye.
1925 októberében tört a felszínre a város “folyékony arany”, mely máig rengeteg turistát és gyógyulnivágyót vonz oda. A nemzetközileg elismert gyógyhely azóta folyamatosan fejlődik és egyre több gyógyászati szolgáltatást nyújt, igazodva a világ más tájain alkalmazott kezelésekhez.

Hajdúszoboszló

A fürdőkomplexum strandból, uszodából, aquapark-ból és élményparkból áll. Az egészen fiatalaktól az idősebbekig minden korosztály találhat a kedvére való programot.
A gyerekek között népszerű a hullámveréses medence, a rengeteg óriás csúszda és a mediterrán tengerpartot idéző strand rész. Míg az idősebbek főleg a termálvizes medencéket részesítik előnyben.

Hajdúszoboszlói strand

A hajdúszoboszlói víz összetételéből adódóan rengeteg egészségügyi problémára hozhat enyhülést, úgy mint:
– mozgásszervi rendellenességek,
– nőgyógyászati betegségek,
– idegrendszeri problémák,
– bőrgyógyászati problémák,
– műtétek utáni regenerálódás.
A kezeléseket minden esetben szakorvosi vizsgálat előzi meg, melynek következtében beutalót kapnak a betegek a gyógyfürdőbe. De nem csak ilyen módon vehetjük igénybe a gyógyvíz adta lehetőségeket.

Azoknak is érdemes ellátogatniuk a gyógyfürdőbe, akik semmilyen komolyabb betegséggel nem küzdenek. Az egészséges élethez, a munkás hétköznapok után amúgy is nélkülözhetetlen a kikapcsolódás, a testi-lelki feltöltődés, mellyel megelőzhető a nagyobb problémák kialakulása.
A városban rengeteg szállás közül válogathatunk, amely többségétől csupán pár perces gyalog- vagy autóútra található a fürdő bejárata. Az egyik ilyen például az Ilona Apartman, mely a hajdúszoboszlói strandtól nem messze található. Remek szállást biztosít kisgyermekes családoknak és idősebb házaspároknak is.

Ha a városba látogatunk a strandoláson kívül iktassunk be a programba egy kis kultúrát is. A városközpontban megcsodálhatjuk a Kálvin-téri református templomot a benne található Mózes-székkel, egy barokk stílusú római katolikus templomot, Bocskai István lovas szobrát, a róla elnevezett múzeumot, vagy a folyamatosan megújuló népművészeti kiállítást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.