Miért jó, ha van kosár a háztartásban?

Az emberek manapság a kosár szóról csupán a bevásárlásra – azon belül is – a bevásárlóközpontok bejáratánál található műanyag kosarakra asszociálnak. Pedig sokféle anyagú és formájú kosár létezik, melyeket számtalan módon fel lehet használni egy háztartásban.

Bevásárlás

Képzeljük el, hogy a vasárnapi családi ebédhez indulunk el bevásárló körútra. Akár piacra megyünk, akár egy bevásárlóközpontba, mivel érdemesebb elindulni? Szatyrok tömkelegével vagy egy csinos, öblös kosárral?
Ha az utóbbi megoldást választjuk, annak számos előnye van. Az egyik az, hogy míg a különböző reklámszatyrok megvásárlása jelentős kiadást eredményez éves szinten, a kosarunkat csak egyszer kell megvásárolni, és az már örökké a szolgálatunkban fog állni. A másik előny a környezettudatosság. Mennyivel jobban érezzük magunkat a tudattól, hogy egy természetes anyagból készült kosárral indulunk útnak, és nem vettünk megint feleslegesen 4-5 szatyrot, amik később nagy valószínűséggel a kukában végzik. Aki azonban attól tartana, hogy a kosár túlságosan régimódi, annak javaslom, hogy nézzen körül a boltokban és a webáruházakban, ahol divatos és egyedi – a teljesség igénye nélkül – rattanból, gyékényből vagy vesszőből készült ovális, szögletes, esetleg bélelt kosarak kaphatók.

Kosár

Lakberendezési kiegészítő

Ha már mindenünk megvan frissen berendezett lakásunkban, de mégis úgy érezzük, hogy valami még hiányzik, rögtön a kiegészítőkre gondolunk. A kosarakat bizony ez esetben, vagyis a lakás díszítésében is fel lehet használni. Legyen az egy kisebb – falaink színével harmonizáló – fonott kosár, melyet a dohányzó asztal közepére helyezünk, és megtöltünk színes kövekkel, vagy fonott kaspók, amiket a teraszunk asztalára teszünk, és virágokat tárolunk bennük. De ékesíthetjük vele konyhánkat és fürdőszobánkat is.

Tárolás

Amíg egy újdonsült háziasszony nem vezet saját háztartást, nem merülnek fel olyan problémák a mindennapokban, hogy “Miben tároljam a zöldségeket?” vagy “Miben tálaljam a felszeletelt kenyeret?” esetleg “Hol gyűjtsem a hajgumikat és csatokat, hogy egy helyen legyenek?”. A szülői házban mindennek megvan a helye, teljesen magától értetődő, hogy például a kenyeret egy kis kockás bélésű kosárban tesszük az asztalra. Ma már a hagyományos öblös kosarakon kívül egészen egyedi és praktikus darabokat választhatunk. Vannak kimondottan gyümölcskosarak, krumplis kosarak, olyanok is, amik fakkokra vannak bontva, vagy evőeszköztartók, de a kisgyermekes anyukák számára is nagy segítség lehet az apró játékok tárolására.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.