Néhány hétköznapi praktika

Biztosan sokan találkoztak már azzal a kellemetlen érzéssel, amikor utazás után az autóból kiszállva be akarták csukni a kocsi ajtaját, és az ujjuk végét “megcsípte”, “megszúrta” az áram. Ennek az az oka, hogy bizonyos textíliák súrlódása és a száraz idő együttes hatására a testünkben jelentős elektromos töltődés halmozódik fel. Mivel ez az ujjaink végén (hegyes felületnél) koncentrálódik, így a kellemetlen érzést elkerülhetjük, ha tenyerünkkel érintjük a kilincset, így csukjuk be a kocsi ajtaját.
Ajtó becsukása tenyérrel

Valószínűleg azon is többen bosszankodtak már, hogy nyakláncuk, vagy az elektromos hosszabbító kábelük összegubancolódott, összeakadt esetleg egy másikkal. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy a nyakláncot összekapcsoljuk, a hosszabbító elejét és végét összedugjuk, így ha több hasonló dologgal kerül egy fiókba, akkor is könnyen szétválaszthatjuk. Manapság sokan hallgatják kedvenc zenéjüket, rádióműsorukat úgy, hogy okostelefonjukhoz füldugót csatlakoztatnak. Ennek a vezetéke sem csomózódik össze a zsebünkben, ha a két szabad végét például hajcsattal összekapcsoljuk úgy, hogy ne tudjanak egymástól elmozdulni.
Gubanc

Amikor egy fárasztó nap végén lazításként, vagy reggeli frissítőként zuhanyzunk, elég zavaró, hogy a zuhanyfüggöny ránk akar tapadni. Ezt az okozza, hogy a zuhanyrózsából áradó víz hatására a fülkén belül csökken a légnyomás. Megoldja a problémát, ha a kád belső oldalát bevizezzük, és hozzányomjuk a műanyag függönyt.
Zuhanyfüggöny

A következő tipp akkor hasznos, ha egy tortát, vagy pizzát 6, illetve 3 szeletre kell elosztanunk. Úgy kell tennünk, hogy a közepétől a széléig vágunk egy csíkot, ezt a hosszúságot a kés pengéjével lemérjük, és a következő vágást ekkora távolságra ejtjük. Addig ismételjük, míg 6 szeletet kapunk. (3 szelethez minden második vágást kihagyjuk.)
Tortaszeletelés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.