Sportos kényelem, nem csak sporthoz

A mai kor embere sok időt tölt a televízió és a számítógép előtt. Pedig szervezetünknek szüksége van a mozgásra. Az emberi test működése úgy van “kitalálva”, akkor szolgál bennünket tökéletesen, ha a megfelelő táplálkozással bevitt energiát, mozgás formájában fel is használjuk. Lehet ez edzőteremben végzett intenzív torna, de talán jobb a jó levegőn megtett kellemes séta, hegymászás, úszás (akár medencében, akár természetes vízben), vagy kerékpározás, stb. Ha ezeket – lehetőleg már gyerekkorban – beiktatjuk mindennapjainkba, akkor azt is tudjuk, hogy fontos a megfelelő sport-, és védőruházat.
Kirándulók
Sokunknak drágának tűnnek a márkás sportfelszerelések, de sokszor ki lehet fogni akciósan is, például a téli-, nyári szezon végén, vagy iskola kezdéskor. Az interneten is biztosan találunk (ha már úgy is a gép előtt ülünk) kedvezményes áron jó minőségű sportfelszerelést.
Egy-egy kirándulás akkor okoz örömöt, akkor marad kellemes emlék, ha a cipő nem töri fel a lábunkat, a ruházatunk kényelmes, a hátizsákunk praktikus méretű.

Bár a kirándulás, futás, kerékpározás nem a nagyvárosban a legegészségesebb, itt is sokan hordanak sportcipőt, hátizsákot. Az iskolások szívesebben hordják tanszereiket egy (minőségben és méretben) jól megválasztott hátizsákban, mint egy szögletes iskolatáskában. Sok felnőtt, akiről a ruházata alapján úgy gondoljuk, hogy irodában dolgozik, az utcán kényelmes sportcipőben közlekedik, és csak az irodában cseréli elegáns cipőre lábbelijét.
Ha jól körbenézünk, az idősebb korosztály is egyre szívesebben visel edzőcipőt, nyilván kényelmi okokból. Még tovább figyelve a járókelőket, azt is tapasztalhatjuk, hogy a külföldről, vagy országunk más tájáról idelátogató túristák többsége is kényelmes edzőcipőt választ városnézésre.

Bizonyára sokunknak van kedvenc sportolója (focista, kézilabdás, boxoló, teniszező), aki már a gyártóktól a kiváló sportruhákat ajándékba kapja. Sőt, a sportszer-gyártók versengenek azért, hogy melyik élsportolóval tudnak szerződést kötni, hogy kizárólag az ő terméküket hordja. Ilyen esetben már tényleg a sportolóra van méretezve a ruházat, és a cipő – reklámértéke miatt ez megéri a gyártóknak. Mi pedig, ha csak tehetjük, megvesszük, mert pont olyanra vágyunk, mint kedvenc sportolónknak van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.