Váljon Önből is sikeres vezető!

Előléptették munkahelyén? Új poszton kell mostantól bizonyítania? Valószínűleg az első öröm után azonnali kétely és bizonytalanság kerekedett felül Önben. Azonban ez teljesen normális. A változás soha sem könnyű, hiába pozitív. Egy ilyen új kihívásra bizony fel kell készülnie! Senki nem születik úgy, hogy mindent tud, hogy az egészet kirázza a kisujjából, ilyen nem létezik. Beosztottból felelős menedzserré, vagy cégvezetővé válni komoly munkát igényel.

Milyen egy rossz vezető?
Nehezen hoz döntéseket; nem tudja megfogalmazni, hogy mit szeretne elérni; kerüli a nehéz döntéseket; a legfontosabb dolgokat hagyja utoljára; saját tapasztalatait túlértékeli; a kínos helyzeteknél másokra tereli a felelősséget, stb.
Manager
Milyen egy jó vezető?
Nincsenek hátsó szándékai; tisztázza magában és rendszeresen áttekinti a céljait, melyeket szükség szerint módosít; ötleteit megvitatja másokkal; tisztában van a képességeivel; vállalja a felelősséget a rossz döntésekért is; nem túl büszke ahhoz, hogy másoktól, akár feletteseitől tanácsot kérjen.

A kinevezés után egy egészen más nézőpontból kell a munkájára tekinteni, hiszen mások, akik Ön alatt vannak a ranglétrán mind Öntől függnek. Ráadásul nem csak a cégnél, de otthon a magánéletében is szükséges lehet a változtatás. Miként könnyítheti meg a saját életét? Van pár tippünk:

– A magánéletében a legnagyobb változás abban lesz, hogy kevesebb ideje marad, vagy esetleg otthon is dolgoznia kell. Ezzel nincs is semmi gond, de ne essen túlzásokba! Szabjon gátat saját magának, vegyen egy vaskosabb határidőnaplót, és készítsen beosztást.

– Ne szégyelljen segítséget kérni! Valószínűleg kiérdemelt az új posztot, és ezzel mindenki tisztában van, tehát főleg az első időszakban, mikor nem tudja mit, hol, hogyan csináljon, bátran kérdezzen. Munkatársai ebben nem a gyengeséget, inkább a törekvést fogják látni.

– Képezze magát! Létezik olyan vezetői képzés, tanfolyam, melyen ha részt vesz, elsajátíthatja mindazt a tudást, amivel egy jó vezetőnek rendelkeznie kell. A coaching célja tehát, hogy “átlagos” dolgozóból, kiváló vezetővé, menedzserré váljon. Hogy néz ki egy ilyen tanfolyam? Kicsit hasonlít a régi iskolapadhoz, de mégis más. Megtanulhatja hogyan kell motiválni az embereket, fejleszteni az Ön alatt dolgozókat, tervezni, konfliktust kezelni, fegyelmezni, hatékonyan kommunikálni a csapattagokkal, illetve külső szereplőkkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.