Vitaminok a szépségért

A patikák kínálatában, a drogériákban, valamint a bio boltokban más és más összetevőjű, márkájú és kinézetű készítményt találunk annak érdekében, hogy egészségünket, szépségünket megőrizzük. Az egészséget megőrző étrend-kiegészítőkről többet lehet hallani és látni, mint azokról a termékekről melyek főleg a szép külsőért készültek.

Gondolok itt főleg a köröm-haj-bőr szépségvitaminokra, melyek igenis fontos szerepet játszanak a fakó, töredezett haj, beszakadt körmök, száraz bőr helyrehozásánál. Ezek között természetesen egyaránt vannak jobb és rosszabb készítmények, krémek, olajok, kapszulák, és gyógynövény alapú termékek.

Ma már nagyon kevesen vannak akik nekiállnak tanulmányozni a növényeket, magokat, terméseket stb., és azokból állítanak elő természetes készítményeket. A legtöbben ugyanis, inkább boltokban kapható vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel próbálják elérni a kívánt hatást. Ennek oka egyrészt a környezeti változás, a felgyorsult világ és az idő hiánya.

Ha viszont tisztában vagyunk azzal, hogy pontosan milyen típusú a bőrünk, illetve hogy milyen problémára keressük a megoldást, egyszerűen fogunk tudni dönteni a nagy kínálat ellenére is. Ebben az esetben főleg az összetevőkkel kell tisztában lennünk és tudnunk kell azt, hogy mi, mire, hogyan hat.
Ez elsőre nehéznek és bonyolultnak hangzik, de most megpróbálom összefoglalni a leglényegesebb összetevőket, melyek segítenek majd, hogy ne kelljen kételkedniük a kiválasztott termék pozitív hatásában.

Szépség vitamin

A köröm és a haj ápolásához nagyjából azonos hatóanyagokra van szüksége a szervezetnek. Ezek ugyanis a haj és a köröm összetevőit utánozzák és pótolják. Ilyen például a cink, a ginkgo biloba, a köles, a B-vitamin, illetve a csalán.
A bőr épségéért és védelméért pedig a legfontosabb a C-vitamin, a szelén, a Q10 koenzim, a szilikon, valamint a cink, csakúgy mint a hajnál és körömnél, mivel részt vesz az új sejtek képzésében.

Nagyon fontos, hogy az általunk megfelelőnek vélt és megvásárolt vitamintól ne várjunk csodákat már 1-2 nap után. Figyeljük és tartsuk be az útmutatóját, valamint a napi megengedett mennyiséget ne lépjük túl. Tapasztalatból tudom, hogy ki kell várni az 1-2 hónapos kúrák végét, hogy a hatás igazán látható és tapintható legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.